Ekološka, ročno izdelana, otroška oblačila (certifikat GOTS)

Pogoji poslovanja


1. Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.majhni-koraki.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in ostalo predpisano zakonodajo, ki ureja e-poslovanje.
Spletna trgovina www.majhni-koraki.si je last Daniela Gaser s.p., v nadaljevanju punudnik/prodajalec/podjetje.

2. Nakup

Postopek nakupa

Izdelki so razvrščeni po kategorijah in jih najdete na levi strani spletne trgovine. S klikom na določeno kategorijo se prikažejo posamezni izdelki. Izdelke si lahko  ogledate tudi tako, da kliknete na gumb "Poglej kolekcijo".
Ko izberete izdelek, preverite ali je izdelek, v željeni barvi in velikosti, na zalogi. Če je izbrani izdelek na zalogi, kliknite gumb “Dodaj v košarico”. Izberite količino. V košarico lahko dodate več izdelkov in jih brez težav tudi odstranite iz nje. To storite tako, da kliknete na gumb "Odstrani", ki je pod fotografijo izdelka. Ko zaključite z nakupovanjem, kliknite gumb “Zaključek nakupa”.  Izberite način plačila.
Preden zaključite nakup, preverite še enkrat ali imate v košarici ustrezne izdelke. Preverite končni znesek in kliknite gumb “Oddaj naročilo”.

Naročilo

V postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev potrošnik potrdi, da se z oddajo naročila strinja s plačilom. Iz funkcije, ki sproži oddajo naročila, označena z besedami "oddaj naročilo" izhaja, da je povezana obveznost plačila ponudniku.

V primeru, da izdelek še ni bil plačan, lahko potrošnik na dan oddaje naročila, prekliče naročilo na e-naslov info@majhni-koraki.si.

 Obdelava naročila

Po prejemu naročila pričnemo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo naročila. Pri izbiri opcije "plačila po predračunu" bomo s temi aktivnostmi pričeli  po prejetju plačila na TRR.

Hranjenje naročila
 
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Po uspešno izvedenem naročilu, se en izvod te pogodbe pošlje potrošniku preko elektronske pošte.
Dostop do te pogodbe kasneje potrošniku omogoči ponudnik, potrošnik lahko izvod/kopijo te pogodbe naroči preko maila na naslov info@majhni-koraki.si. Ponudnik nato ta izvod pošlje potrošniku po pošti na naslov, ki ga je navedel ob oddaji naročila.
 
Zavrnitev naročila
 
Naročila, za katerega ugotovimo, da jih pod navedenimi pogoji ne moremo izvesti, ker ne razpolagamo z zadostnimi podatki, bomo zavrnili.

3. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

Plačilo po povzetju 
Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ali kartico (Visa, Mastercard, BA, Meastro, Karanta) ob prevzemu paketa. V primeru, da se odločite za plačilo s kartico se vam zaračunajo stroški provizije banke v višini 1,43% (stroške zaračuna kurirska služba).

Plačilo po predračunu
Na elekronski naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila, vam bomo poslali potrditveni email, v katerem najdete podatke za nakazilo. Ko bo plačilo razvidno na našem računu, bomo vaše naročilo odpremili v najkrajšem možnem času oz. času navedenem ob naročilu.
 
Plačilo s Paypal računom

4. Dostava in stroški dostave

Naročene izdelke vam bo dostavil pismonoša Pošte Slovenije na naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Ob prevzemu pošiljke plačate kupnino in poštnino (razen, če je poštnina brezplačna) ter provizijo za opravljeno storitev transakcije plačila, ki ga zaračuna Pošta Slovenije.
V primeru, da v času dostave niste na izbranem naslovu, vam bo pismonoša v hišnem predalčku pustil obvestilo, kjer so navedene možnosti prevzema pošiljke. Če v roku, določenem v obvestilu, pošiljke ne boste prevzeli,  se pošiljka vrne ponudniku.

Za vsako oddano naročilo znaša  strošek dostave 3,50€. 

Za naročila nad 60€ je dostava brezplačna.

Prav tako v določenih primerih, ki so objavljeni pred nakupom, je poštnina brezplačna.

Dostava naročila traja od 2 do 5 delovnih dni po prejemu plačila oziroma potrditvi naročila.

Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije.

Odkupnino paketa lahko pismonoši ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, vam kurirska služba dodatno zaračuna stroški bančne provizije, v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine.

5. Cene

Cene so označene v valuti EUR in so dokončne.
Strošek dostave ni vključen v ceno in se obračuna pred oddajo naročila.
V spletni trgovini www.majhni-koraki.si lahko občasno pridobite in vnovčite določena gesla/kode, ki prinašajo popuste: 

popusti so lahko izraženi v procentih ali določenih zneskih
popusti veljajo le ob pravilni uporabi
popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo

Rok veljavnosti ponudbe in cen

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Vse akcije, znižanja in posebne ponudbe veljajo do določenega datuma oz. do razprodaje zalog.

6. Odstop od pogodbe in vračila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

To sporočite na  info@majhni-koraki.si.

V primeru odstopa od pogodbe vam bomo v najkrajšem možnem času oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnili prejeta plačila. Le ta vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije stroške vračila blaga.

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Rok za odstop od pogodbe pri dobavi blaga začne teči od dneva, ko je potrošnik sprejel blago.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Vsa vračila je treba poslati na:
MAJHNI KORAKI, Matej Gaser s.p.
Srednje Gameljne 28a, 1211 Ljubljana-Šmartno

Reklamacija in stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Napaka je stvarna:

  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačani znesek.

V primeru ugotovljene stvarne napake ima potrošnik tudi pravico, da
zahteva povrnitev stroška dostave.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake sporočite na info@majhni-koraki.si.

Reklamacija je veljavna ob predložitvi originalnega računa in potrdila Pošte Slovenije o dostavi.

Kupec reklamirano blago vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. 

Prijava poškodovane pošiljke

Poškodbo pošiljke ali zmanjšanje vsebine pošiljke reklamirajte takoj ob prejemu takšne pošiljke. Reklamacijo vložite na najbližji pošti, kjer  izpolnite raklamacijski zapisnik.

7. Splošno
 
Slikovni material

Vse fotografije so simbolične in so last ponudnika, njegovih dobaviteljev ali poslovnih partnerjev. Ponudnik  se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, vendar lahko npr. barva na fotografiji odstopa od dejanske barve.
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb v trgovini www.majhni-koraki.si. Vsebinske napake pri opisih izdelkov so možne in zanje ne odgovarjamo.